Sådan tumbler du din dunjakke korrekt

Når du har vasket din dunjakke – måske extra på kanterne – skal den tørretumbles – og har du ikke en tumbler derhjemme må du finde et møntvaskeri.
Først skal du vende vrangen ud på jakken pga lynlåse osv, så smider du den i en tørretumbler, sammen med 2-3 tennisbold, eller gamle rene sko for at opnå en jævn fordeling af dunene.
Boldene vil banke dunene op og gøre dem ‘floffy’ igen.
Temperaturen skal være middel, ca. 60 grader, og tørretiden er 2-3 timer.
Det tager lang tid, at tørre dun ordentligt – du skal fortsætte tørringen længe efter at du egentlig synes din dunjakke føles tør, jakken kan godt føles tør på ydersiden selvom den ikke er helt tør indeni.
Hvis den ikke bliver ordentlig gennemtør, kan dunene mugne, og ikke blive så floffy som de burde – dermed er din jakke ikke nær så varm som den kunne være blevet.

Så tag en bog eller lektier med på møntvask, og få tumblet den jakke !

Du skal bruge:
2-3 tennisbolde eller
1 par gamle rene sko

Dette indlæg blev udgivet i Husmor og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

8 kommentarer til Sådan tumbler du din dunjakke korrekt

 1. sara madsen skriver:

  Min canada goose ser præcis sådan der ud i kanterne. Tror du de kan få det af hvis jeg sender den til rens? Tør næsten ikke komme den i vaskemaskine selv, har hørt de kun må tørrenses. Men vil heller ik betale såmange penge hvis et almindeligt renseri ikke kan fjerne de mørke kanter.

  Håber så meget på svar, bløder helt når jeg kigger på hvor grim den ser ud. Er bange for den ikke bliver pæn igen.

  • Handy Husmor skriver:

   Hej Sara
   Netop min Parajumper frakke som jeg bruger som eksempel i videoerne, sendte jeg engang til rens da jeg også havde hørt at jeg ikke selv måtte vaske den. Det var ikke helt billigt, og kanterne blev alligevel ikke helt pæne. Så var det at jeg prøvede tricket med Vanish på de beskidte kanter, hvis du har set min lille video om det – du skal bare ikke skrubbe for hårdt så stoffet slides i stykker. Derefter vaskede jeg den selv i vaskemaskinen, som beskrevet i min anden video – husk enzymfrit vaskemiddel og INGEN skyllemiddel. I den tredje video vises dun tumbling. Dette har jeg gjort flere gange siden, og jeg har ihvertfald ikke haft problemer med min frakke, men husk at fjerne pelskanter først, da de ikke er glade for at blive vasket.
   Jeg håber mit svar er til hjælp for dig, og rigtig god fornøjelse med projektet.

   • Liv Stang-Lund skriver:

    Hej!
    Kiggede på din side for vaskeråd ang. vask af dunfrakke. Du har nogle dejligt søde svar. Jeg er selv lidt af en husmor og vil bare tillægge, at det måske ikke er så smart at bruge en neglebørste. Jeg har en blød, stor børste til vask af tekstiler. Ulige børster er jo tit spotvare i discountforretninger.

    • Handy Husmor skriver:

     Hej Liv
     Tusind tak skal du have, og du har ret i det med neglebørsten og det er selvfølgelig kun i yderste beskidte tilfælde hvor skidtet nærmest har brændt sig fast. Min veninde var ved at smide sin dyre flotte dunfrakke ud fordi at hun ikke kunne få kanterne rene, men så fik den sådan en omgang og så var de væk. Kan kun anbefales på hårde tekstiler, altså ikke bløde uldstoffer mm.
     Tusind tak for dit input, og kom gerne med flere hvis du har tilføjelser 🙂

 2. sara madsen skriver:

  Så er jeg færdig med hele processen, har fulgt den til punkt og prikke. De sorte kanter er så indgroet i min, at den nok skal have en omgang mere, når den lige har sundet sig et stykke tid.
  Men jo den tåler denne behandling fuldstændig.
  Du er da godt nok en super husmor.
  Tak!

  • Handy Husmor skriver:

   Hej Sara
   Det er jeg glad for at høre, det er super at du kunne bruge min anvisning.
   Måske du næste gang skulle prøve at lade kanterne ligge lidt længere i blød i Vanish blandingen – man kan da altid prøve 🙂

 3. Pernille skriver:

  Hej.

  Har måske gjort noget jeg slet ikke skulle have gjort. Jeg har vasket ved 30 grader min jakke fra Napapijri med sort for og hvid/perlemor yderside. Fik den ikke ud af vaskemaskinen med det samme. Så nu er der tre stedet hvor der er grå misfarvning. Hvis det ikke var det værste, ser det ud til at jakken er blevet gulligt alle steder hvor fjerene har ligget op af stoffet. Ture ikke at tørretomle den i går, da jeg ikke ved hvor varmt den tørre. Da der er et mærke på brystet som ligner uld. Nogle rød til pletter og gulehed. Hilsen Pernille

  • Handy Husmor skriver:

   Hej Pernille
   Desværre er det den sorte farve der har smittet af på det hvide og det samme med fjerene ved at du har ladet det ligge vådt et døgn. Jeg ved ikke hvordan du skal få det af igen, det er simpelthen så ærgeligt. Du må prøve at Google dig frem til det. Du finder også en video med hvordan du tørrerumbler dun her på min hjemmeside.
   Mange hilsner og held og lykke

Skriv en kommentar:

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *