Sådan pifter du din købte rødkål op

Købt rødkål smager tit alt for sødt eller kedeligt – så hvis du vil have din købte rødkål til at smage hjemmelavet så skal du gøre som følgende, som jeg har lært af min mor:
Svits 1/4 tsk spidskommen i en gryde m. olie eller allerhelst andefedt. Så smider du også et madæble skåret i både ned i gryden, og lader det stege lidt.
Dernæst Tilsætter du et glas rødkål og varmer det godt igennem, men ikke med for meget knald på blusset – det må ikke brænde på.
For at dæmpe den søde smag hælder du nu lidt vineddike, eller hvilken eddike du nu har ned i rødkålen – start med en spiseskefuld, og prøv dig derefter lidt frem.
Tilsidst smager du til med noget salt.
Hvis man til gengæld gerne vil have rødkålen sødere kan man tilsætte sukker eller ribsgelé.

Rødkål er rigtig godt til feks and med dejlig hjemmelavet sovs, og det er faktisk ikke svært at lave rødkål helt fra bunden – det største arbejde er alt det snitteri, men lad os tage det en anden gang.

Rødkål til 2-3 personer

Ingredienser:
1/4 tsk spidskommen
1 madæble
Andefedt til stegning (eller olie)
1 lille glas rødkål
Vineddike, balsamico eller det eddike du nu har i køkkenskabet.
Salt

Dette indlæg blev udgivet i Højtider, Mad og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar:

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *