Interrail – rejs billigt med tog i Europa

Interrail er en god mulighed for billigt at transportere sig rundt med tog og opleve en masse af Europa på meget kort tid.
Interrail går i al sin enkelthed ud på at rejse med tog rundt for at opleve Europa. Du køber en billet hos DSB, og rejser så rundt til diverse europæiske destinationer.
Det er en rejseform med rigtig mange muligheder, og meget få begrænsninger. Der er mulighed for at møde en masse nye mennesker, og få set dele af Europa, som man måske ikke har set før. Det er også en anderledes rejseform og en oplevelse i sig selv at skulle rejse med tog i stedet for fly, som man jo nok ellers gør.
Man får set landskabet der bevæger sig forbi, og hvis man er lidt udadvendt – talt med sine medrejsende.
Prisen afhænger blandt andet af længden på rejsen, din alder, og hvor mange lande, du vil rejse til. Du kan tjekke priserne på DSB’s hjemmeside.
Det er både muligt at rejse som ung, barn, voksen og senior.

Gutterne i denne video er min søn og hans kammerat fra en 15 dages interrailtur, og de har disse gode råd:

Man skal være opmærksom på at der eventuelt er extra supplement billetter i nogle toge. Feks koster det extra at køre ind og ud af DK – sjovt nok. Derudover ind og ud af Paris og evt andre steder.

Det er en god idé at downloade Interrail appen, hvor man kan finde mange gode ting mht Interrail – togruter, togtider, sparetips mm.

Planlæg de første par dage af turen hjemmefra – dvs book også overnatning. Det er ikke sikkert at hostels er det billigste – jo længere man kommer ned i Europa, jo billigere bliver hotellerne. Men det billigste er selvfølgelig de hostels hvor man ligger mange på hver stue – de er også dem der er hurtigst udsolgt.

Lej cykler i de byer/lande hvor det kan lade sig gøre at cykle rundt i nogenlunde sikkerhed for bilerne – man bliver overrasket over hvor stor en cykelnation Danmark er i forhold til andre lande. Men det er en god måde at komme hurtigt rundt og få set en del, da man ellers godt kan blive ret træt i fødderne.

Hvis man i øvrigt gerne vil billigt rundt i Danmark, er der Gomore´s hjemmeside med samkørsel.

God fornøjelse med din interrail tur 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Rejse. Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar:

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *