Afkalkning af din bruser og vandhane

Når du skal i gang med din afkalkning kan du lige så godt tage det hele i ét hug, så har du kun hørmen af eddike én gang.
Du starter med at købe en flaske brun lagereddike – det er ligeså effektivt som det transparente, men langt billigere.
Så er du klar til at gå i gang – gør det en aften inden sengetid pga eddike lugten.
Hvis der ikke kommer meget vand ud af din vandhane eller bruserhoved, så er det helt sikkert tid til afkalkning, og du skruer perlatoren (det lille hoved for enden) af vandhanen med en papegøjetang, da det nok er umuligt med fingrene pga af kalken. Du skal lige have en karklud imellem tang og vandhane så du ikke sætter mærker.
Hvis du ikke har sådan én må du låne én af naboen.
Skru forsigtigt perlatoren af vandhanen, hvis der ligger en masse ‘fnuller’ i risten, er det skidt fra vandet f.eks gammelt rust fra rørene som risten har opfanget. Derudover er den nok ret tilkalket, det er det grå/hvide der sidder.
Tag en lille beholder og smid perlatoren derned og hæld eddike over.
Du skruer dit brusehoved af og sætter ned i samme beholder, hæld eddike i indtil det dækker alle brusehullerne.
Tag noget toilet papir og vikl rundt om din vandhane (blandingsbatteri) der hvor der er kalk og steder der er svære at rengøre, f.eks der hvor blandingsbatteri og vask mødes – hæld eddike over toilet papiret.
Næste dag fjernes toiletpapir, og du finder din gamle aflagte tandbørste frem og bruger som skurebørste til at de steder der var kalk – opdag hvor dødnemt det ryger af.
Giv også perlatoren og brusehovedet en tur med tandbørsten, og skru dem på plads igen.
Så skulle skidtet gerne virke igen.

Der er ingen grund til at bruge dyre fancy produkter til at fjerne kalk – den brune lagereddike virker perfekt – også til afkalkning af elkedler, hæld eddike i og giv det et par opkog.

Du skal bruge:

Lagereddike

Dette indlæg blev udgivet i Husmor og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Afkalkning af din bruser og vandhane

  1. Jes Sager Pedersen skriver:

    Men pas på hvis det er en marmorvask, eller der er marmorfliser på vægge eller gulv. Eller andre stentyper, der indeholder kalk. Det tager lagereddiken nemlig også, og så er der kun den tunge vej, nemlig at udskifte den defekte marmor.

Skriv en kommentar:

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *