Huskeregler til at koge kartofler, ris eller pasta

Når du koger pasta, kartofler eller ris, er der nogle nemme huskeregler – så lykkes det faktisk altid.
Når det gælder kartofler så skal du vælge de kartofler du kan spise, enten vaske eller skrælle dem og lægge dem i en gryde hvor de akkurat dækkes af vand. Bring vandet i kog og kartoflerne koges med låg 20 minutter – sluk, og hæld vand fra.
Med ris, så tager du en kopfuld ris og hælder op i en gryde, derefter tager du 2 kopfuld vand og hælder i, og lidt salt.
Du lægger låg på og risene bringes i kog og skal koge i 15 minutter.
Når risene er kogt slukker du blusset og lægger et viskestykke under låget, så det overskydende vand kan dampe fra, så bliver risene rigtigt gode.
Lad risene stå sådan i 5-10 minutter.
Hvis du skal koge naturris/brune ris så se på pakken hvor længe de skal koge, da de skal ha en del længere.
Pasta/spaghetti skal hældes i bulderkogende vand. Du tager en gryde og hælder godt med vand i og bringer det i kog. Derefter hælder du pastaen i, bring dem i kog, skru ned og kog dem i 10 minutter. Husk at du IKKE må lægge låg på da det ellers koger over.
Hæld vandet fra i et dørslag, eller lav tricket med at holde låget på og hæld vandet fra gryden uden at brænde nallerne.

Dvs tag altid dobbelt vand af ris, det er da nemt at huske og kogetiderne 10 – 15 – 20

Dvs kogetid for:
Pasta – 10 min
Ris – 15 min
Kartofler – 20 min

Dette indlæg blev udgivet i Mad og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar:

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *