Husk at afkalke din elkedel

Din elkedel skal afkalkes jævnligt, da den så kommer hurtigere i kog uden det der kæmpe lag kalk den også skal opvarme – men endnu vigtigere fordi det er ret brandfarligt når den ikke er afkalket.
Grunden er at termostaten der automatisk sørger for at elkedlen slår fra når vandet koger, godt kan strejke ved det dersens kæmpe lag kalk, og rent praktisk vil det sige at elkedlen står og bulderkoger indtil alt vandet er fordampet, og den bliver ved indtil kedlen smelter ned – og så har man måske et nedbrændt køkken eller endnu værre et nedbrændt hjem.

Den måde jeg gør det på, er at jeg hælder lager eddike i indtil det dækker det tilkalkede område, som regel bare bunden – brug gerne det brune da det er billigst. Så giver jeg eddiken et opkog, og lader kedlen stå med det natten over. Næste dag giver jeg den lige en tur med opvaskebørsten nede i, og koger den igennem 2-3 gange med nyt rent vand hver gang. Så skulle kedlen være klar til brug.

Du skal bruge:
Lagereddike.

Dette indlæg blev udgivet i Husmor. Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar:

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *