Her er en nem opskrift på juleand

Hvis I kun er en eller to personer til juleaften, kan det ikke betale sig at lave en hel and.
Lav en eller to berberiandebryster i stedet – det smager ligeså godt og er meget nemmere at lave.
Start med at ‘ridse’ dvs skære dybe riller i fedtlaget der er på den ene side af andebrystet, og rids dernæst på den modsatte led sådan at du får en slags tern.
Skær rillerne med ca 1/2 cm mellemrum.
Så varmer du en pande op og hælder enten olie eller andefedt på, og bruner andebrystet med fedtsiden nedad i nogle minutter. Derefter smider du æblebådene og sveskerne på og vender andebrystet.
Du passer andebrystet og vender det flere gange under stegningen.
Det er færdigstegt efter ca. 25 minutter, og man skal ligesom kunne mærke at brystet ikke er blødt mere når man trykker med en finger på det – ellers er det for rødt indeni.
Du tager andebrystet, æblerne og sveskerne af panden, og skærer anden i tynde skiver og anretter på et fad.

Gem endelig stegeskyen fra panden til din hjemmelavede sovs som du skal have til din lækre juleand med kartofler og ‘pimpet’ rødkål.

Ingredienser til and 1 person:
1 berberiandebryst
1/2 eller 1 madæble skåret i både
4-5 svesker uden sten

Dette indlæg blev udgivet i Højtider, Mad og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar:

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *