Du kan sagtens få dit trægulv flot rent igen

Hvis dit trægulv virkelig trænger til en ordentlig omgang rengøring, ja så er det bare i gang med at rulle ærmerne op og komme i gang – det er ikke svært men koster noget ‘knofedt’.
Du skal bruge 2 spande og du fylder varmt vand i dem begge. I den ene pisker du sæbespåner i – du skal bruge 1 dl sæbespåner pr fem liter vand.
Så plasker du gulvet godt til med sæbespånevand – brug en gulvklud til det.
Du lader det trække i en fem minutters tid, hvorefter du tager en gulvskrubbe og skrubber gulvet hårdt på langs af brædderne.
Så tager du en anden gulvklud og tørrer op med det rene vand som du nok skal skifte rimeligt tit – husk at hæld det ud i feks toilettet – ikke vasken.
Du gentager processen med det samme, så bliver gulvet rigtig pænt og rent.
Det er vigtigt at bruge sæbespåner og ikke brun sæbe, da brun sæbe er meget kradst ved det rå træ. Til gengæld er brun sæbe godt til at gøre sin ovn ren, samt grillrist osv.
sæbespånevandet rengører samt trænger ind i træet og ‘opfedter’ det, så det virker smudsafvisende. Det rene vand uden sæbespåner gør at der ikke ligger en ‘sæbefilm’ ovenpå gulvet efter vask.
Jeg vil i øvrigt anbefale dig at smide strømper og bukser, så kan du ligge dig på knæ og skrubbe igennem.
Når gulvet derefter skal vaskes næste gang, så kan man godt springe gulvskrubbe indlægget over, og bare bruge gulvkluden til at vaske med.

Du skal bruge:
2 spande
2 gulvklude
1 gulvskrubbe
sæbespåner

Dette indlæg blev udgivet i Husmor. Bogmærk permalinket.

5 kommentarer til Du kan sagtens få dit trægulv flot rent igen

 1. Mie skriver:

  Hjemme hos os, havde vi en situation jeg lige vil give et råd til hvis man kommer ud for det. Vi havde nemlig fået en olieplet på gulvet som vi ikke kunne fjerne (havde ligget der i 24-48 timer). Mange steder på nettet står der nemlig man skal hælde bagepulver på og jeg ved ikke hvad. Vi købte også noget specielt pulver i matas og prøvede alt da vi var fuldstændig i panik, men intet virkede. Men så fik vi et råd fra en gulvmand, som vi ikke ellers har kunne finde på nettet. Nemlig at ligge noget køkkenrulle ovenpå og så stryge med et strygejern. Det der skete var, at varmen sugede olien op i køkkenrullen og fjernede stort set pletten. Der krævede dog en del køkkenrulle hehe 😀
  Et andet godt råd er at huske at købe en billig forsikring når man flytter.. så slipper man i hvert fald for at panikke lige så meget som os haha. Vi troede lige vi havde ødelagt vores helt nye gulv. Men prøv dette trick. Det er genialt til oliepletter!

 2. Claus Andersen skriver:

  Hvor tit vil du anbefale at man laver denne vaske metode?

  • Handy Husmor skriver:

   Du skal altid vaske med sæbespåner, men knofedt og gulvskrubben kan du gøre efter behov – feks hvert halve år.
   Kommer helt an på hvor meget man går med sko på indenfor.

 3. Mikael skriver:

  Iflg. gamle beskrivelser bør sæbeskurede gulve vaskes i *koldt* vand, da de med tiden udvikler en kedelig, grå farve.

  • Handy Husmor skriver:

   Hej Mikael
   Det er sikkert rigtig nok så – de rigtig gamle husmorråd plejer at ‘holde vand’ 🙂

Skriv en kommentar:

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *