Drik dine grøntsager

Så kom årstiden hvor det er vigtigt vi får vores vitaminer.
Mange synes det er en pest at gnave sig igennem alle de grøntsager man burde, så dette er en perfekt måde at få sit daglige vitaminskud på – det er trods alt bedre end at spise det i pilleform, da det siges at det skulle optages bedre i kroppen end ‘det kunstige’.
Første trin er at du går ud og køber dig en saftpresser. Søg på nettet hvilken der er den bedste og billigste pt, og få den bestilt.
Du behøver ikke at have et hav af forskellige grønsager, men prøv dig frem i starten, og find ud af hvad der er din favoritblanding.
Jeg kan anbefale at bruge gulerødder som basis ingrediens, da de smager godt og ikke er voldsomt dyre. Derudover bruger jeg ingefær som basis da det gi´r et smagskick, og skulle i øvrigt være godt for alt muligt, samt rødbede og æbler.
Hvis du køber økologiske grøntsager, så bare skyl dem, og drøn dem i presseren som de er. Det er kun hvis der er noget decideret dårligt på dem, at det skal skæres af.
Dvs du putter bare det hele i, ikke noget med at stå og skære æbleskrog fra først osv – tænd for knappen og så derudaf.
Husk først at sætte en pose i den beholder der opfanger grøntsagsresterne, så er den langt nemmere at rengøre samt skyl maskinen med det samme, da resterne fra grøntsagerne er umulige at få af når de er tørret ind.

Tip:
Det er på denne årstid folks haver bugner af æbler de ikke bruger, så hvis du ikke selv har så gå ind og spørg nogen om du må få en lille posefuld – det gør jo ingenting det er nedfaldsæbler.

Ingredienser (udover saftpresser) f.eks:
Gulerødder
Rødbeder
Gule beder
Ingefær
Æbler
Persillerod
Rød peber
Broccoli
Citron
Blad/blegselleri

(brug ikke hvid- og rødkål samt knoldselleri – det smager for gennemtrængende).

Dette indlæg blev udgivet i Mad og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar:

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *